Activeringssleutel kaart — het bestand dat wordt aangemaakt wanneer de kaart wordt geregistreerd. Het type is * .ntk en staat in de map geregistreerde map.

Software-activeringssleutel — dit is een tekstbestand dat de gebruiker krijgt tijdens de registratie: NaviTelActivation Key.txt — voor de PDA-versie en NaviTelAutoActivation Key.txt — voor de PND-versie.

Atlas — een map met de navigatiekaarten, gemaakt door de gebruiker (deze kan een andere naam hebben als een gebruiker dat wil).

Indexering (Herindexering) — proces van het verenigen van kaarten voor automatische routeringswerkzaamheden en voor het toevoegen van nieuwe informatie.

Licentiesleutel — set symbolen, gebruikt om volledige software of kaartversie te krijgen. Licentiesleutel voor software bevat 5 symbolen in eerste blok, licentiesleutel voor kaart bevat 7 symbolen.

Registratie — tijdens dit proces krijgt u volledige software of kaartversie. Tijdens dit proces worden de software en kaartactiveringssleutels gemaakt.

PND ID (Flash card ID) — set van tekens en (of) nummers, die u kunt zien als u de niet-geregistreerde versie van Navitel Navigator start.

PDA-ID (apparaat-ID) — set tekens en (of) nummers, die u kunt zien wanneer u de niet-geregistreerde versie van Navitel Navigator start.

Tracks — set van punten, vastgelegd tijdens het rijden. Elk punt heeft zijn eigen coördinaten en tijd. Het is een rijlog, automatisch gemaakt en niet-bewerkbaar.