menu bar

Společnost NAVITEL® vydává důležitou aktualizaci softwaru pro GPS navigace s operačním systémem Windows CE.


Nová verze Navitel Navigator 9.10.903 přináší:

Nový algoritmus upozornění na blížící se dopravní kamery, rizikové silniční úseky a servisní body

Aktualizovaná verze Navitel Navigator přináší uživatelům nový inteligentní systém upozornění, upozorňující řidiče na blížící se rychlostní kamery, radary, rizikové silniční úseky a servisní body. Navitel Navigator obsahuje širokou škálu dopravních kamer (14 typů), potenciálních rizikových zón (9 typů) a servisních stanic (7 typů). Na pravé straně obrazovky je zobrazena vzdálenost k nejbližšímu dopravnímu upozornění. Když se vozidlo přiblíží, zahájí se odpočítávání.

Vylepšené rozhraní pomáhá řidiče upozornit nejen na blížící se dopravní kamery, ale také jejich směr (stejný směr jízdy/v protisměru) a aktuální a maximální povolenou rychlost. Správně načasovaná oznámení navigace Navitel Navigator pomohou řidiči bezpečně upravit rychlost, připravit se na změnu jízdního pruhu či na rizikové silniční úseky (např. na nebezpečné zatáčky, na nečekané přechody pro chodce atd.).

Úplný seznam oznámení


Aktualizace upozornění na překročení rychlosti

V nejnovější verzi je vedle aktuální rychlosti vozidla zobrazen i aktuální rychlostí limit. Řidič je upozorněn na překročení rychlosti. Pokud je limit překročen do 10 km/h, políčko s aktuální rychlostí se zbarví do žluta. Pokud je limit překročen o více než 10 km/h, políčko s aktuální rychlostí se zbarví do červena*.

*Výchozí nastavení je překročení o 10 km/h. Chcete-li toto nastavení změnit, přejděte do Menu > Nastavení > Upozornění > Překročení rychlosti.


Nový vzhled ukazatele průběhu

GPS navigace NAVITEL® zobrazují v horní části obrazovky ukazatel průběhu zvolené trasy. Zelený kurzor se posunuje na liště směrem doprava a udává, jaká část trasy již byla ujeta a jaká část zbývá do cíle. Kromě číselného vyjádření zbývajícího času a počtu kilometrů do cíle v navigační liště v levé části obrazovky, má tak řidič k dispozici i tuto přehlednou možnost.

Aktualizace softwaru Navitel Navigator dále zahrnuje: vylepšení navigování v tunelech a rozsáhlý seznam nových značek POI pro obchodní řetězce (čerpací stanice, bankomaty, obchody, restaurace atd.).


Navitel Navigator 9.10.903 je k dispozici pro následující zařízení:

  • NAVITEL E200;
  • NAVITEL E500 MAGNETIC;
  • NAVITEL E500;
  • NAVITEL E700;
  • NAVITEL F150;
  • NAVITEL F300;
  • NAVITEL MS400;
  • NAVITEL MS600;
  • NAVITEL MS700.

Chcete-li nainstalovat novou verzi aplikace, využijte zdarma program Centrum aktualizací Navitel Navigator pro Windows, kde lze jednoduše provést mapové i softwarové aktualizace. Přečtěte si prosím instrukce na webových stránkách.