menu bar

NAVITEL® nabádá uživatele Navitel Navigator, aby včas aktualizovali svůj software před globálním výpadkem GPS, které se uskuteční v noci 6. dubna 2019.

Důvod potenciální závady v Global Positioning System je zakořeněn v číslování 10bitového binárního systémového týdne. Ten trvá 1024 týdnů nebo 19,7 let než dosáhne svého limitu, po kterém Week Number Roll Over (WNRO) znovu začne počítat od začátku. Naposledy došlo k události WNRO v noci ze dne 21. srpna 1999.

Podle informací Ministerstva energetiky Spojených států* se nadcházející přechod bude konat v noci 6. dubna, což bude mít za následek nesprávný přenos informací o datu a čase.

Vývojáři softwaru NAVITEL® vydávají aktualizovanou verzi navigačního programu, která řeší problém převrácení čísla týdne. Díky rozsáhlé práci na přizpůsobení softwarových algoritmů budou uživatelé Navitel Navigator schopni připravit svá zařízení předem a zajistit stabilní navigování. V poslední verzi byly všechny prvky zodpovědné za datum, čas a přesnost nastavení polohy upraveny a ověřeny. Informace o omezení rychlosti a kamerách pro řízení dopravy byly revidovány a aktualizovány.

Aby se předešlo případným závadám GPS, je doporučeno aktualizovat navigační zařízení předem. Chcete-li stáhnout aktualizaci Navitel Navigator na zařízeních se systémem Linux a WinCE, použijte bezplatný software Navitel Navigator Update Center. Podrobné pokyny jsou k dispozici na webových stránkách. Upozorňujeme, že aktualizace je k dispozici pouze pro NAVITEL® navigace.

Uživatelé NAVITEL RE900 FULL HD mohou aktualizovat svá zařízení připojením k síti Wi-Fi nebo mobilní síti. Pro instalaci aktualizace postupujte podle pokynů. Tablety NAVITEL® lze aktualizovat prostřednictvím Menu zařízení (Nastavení > O tabletu > Aktualizace systému).


* https://www.energy.gov/oe/articles/april-2019-global-positioning-system-gps-week-number-rollover